Interieurontwerp

Interieurontwerp: wat is dat eigenlijk?

Interieurontwerp, het woord zegt het eigenlijk al: een interieurontwerp is een ontwerp voor je interieur. Je krijgt met een interieurontwerp te maken bij bijvoorbeeld een verbouwing van je huis, bij een nieuwe woning maar ook bij een nieuwe indeling.

Vaak is het moeilijk voor te stellen hoe je nieuwe interieur eruit kan gaan zien. Met een interieurontwerp wordt dit duidelijk. Bij een interieurontwerp doorloop je een aantal fases, te weten:

  • Een fase voor een schetsontwerp;

  • Een voorlopig ontwerp;

  • En het definitieve ontwerp.


Tijdens iedere fase zal er overleg plaatsvinden zodat alles duidelijk besproken kan worden.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek bespreken we al jouw wensen en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens de fase voor het schetsontwerp zullen er 2 verschillende schetsontwerpen gemaakt worden waarbij er nog de mogelijkheid is om dingen aan te passen. Bij het voorlopig ontwerp wordt één ontwerp uitgewerkt waarin alle wijzigingen op het (gekozen) schetsontwerp zijn opgenomen. Nadat het ontwerp is goedgekeurd zal de fase van het definitieve ontwerp in gaan.

Het definitieve ontwerp bevat naast de uitgewerkte plattegrond ook een (handgetekende) perspectief tekening en één moodboard.

Bij een interieurontwerp is ook een combinatie van adviezen mogelijk. Je kunt bij het ontwerp ook een kleuradvies toevoegen. In het ontwerp kan dan aangegeven worden welke kleur waar toegepast zou kunnen worden waardoor het gehele interieur nog duidelijker voor je kan worden.

Een andere combinatie is de aankoopbegeleiding. Bij het ontwerp kan een overzicht gemaakt worden van de meubels die in je interieur toegepast kunnen worden. In het overzicht staat ook de prijs én de verkooppunten van de betreffende meubels genoemd.

Bij een interieurontwerp maak ik vooraf een offerte.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op en ik kom graag (vrijblijvend) bij je langs.


Ja, ik wil graag advies

Desine Styling kan nog meer voor jou betekenen


Voor elke woonvraag een passend antwoord